Logo Logo

Planning van KVL

Op de plek waar eens de grootste leerfabriek van Europa stond, komt een bijzondere woonwijk. Nieuwe woningen en appartementen staan straks naast gerestaureerde industriële gebouwen. De wijken op KVL gaan gefaseerd in verkoop en zelfs per wijk gebeurt dat in fasen. 

Planning KVL West

In KVL West zijn de eerste 42 woningen van de 1e fase verkocht. De eerste woningen van dit plan zijn inmiddels al opgeleverd. Eind mei 2017 hebben alle kopers van deze fase hun sleutel.
De 2e fase met 39 nieuwbouwwoningen is ook uitverkocht. De bouw hiervan is in februari 2017 gestart. Als alle 81 woningen straks zijn opgeleverd en de wegen en groen aangelegd, is de wijk KVL West klaar.

Planning KVL Dorp

De wijk KVL Dorp komt achter de Leerfabriek en het U-gebouw. Hier komen ruim 100 woningen. De woningen krijgen onder andere verschillende kleuren metselwerk en ronde raampjes die deze wijk een dorpse uitstraling geven. Er komen verschillende woningtypes, maar hoek- en rijwoningen én 2-onder-1-kap woningen zullen hier de overhand hebben. De eerste woningen in KVL Dorp gaan 5 oktober 2017 in verkoop.

Planning KVL Centraal

In KVL Centraal worden monumentale gebouwen gerestaureerd, maar er komen ook nieuwe appartementen in een mix van koop- en huurappartementen. De 85 appartementen komen in kleinschalige gebouwen op het middenterrein van KVL. Naast De Leerfabriek komen de eerste 60 huurappartementen. De bouw hiervan start begin september 2017. De eerste huurders kunnen dan begin 2019 hun sleutel in de voordeur steken.
De 1e koopappartementen komen medio 2018 op de markt.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?