De bouw van KVL Dorp fase 3 is gestart!

19 april '22

We hebben zonnig nieuws, want de bouw van KVL Dorp fase 3 is gestart! We kondigden in december al aan dat we de aannemer groen licht hadden gegeven nadat alle 19 woningen waren verkocht. En nu is het dan zover. De eerste stap is het grondwerk. Daar is bouwbedrijf Van Santvoort in week 15 onder een strak blauwe hemel mee begonnen. Benieuwd wat er voor de komende tijd op de bouwplaats-planning staat? We brengen je in dit nieuwsbericht helemaal op de hoogte.

image alt

Grondwerk onder een nagenoeg strak blauwe hemel

Het bouwterrein is bouwrijp en voor het storten van de fundering moet eerst het grondwerk worden uitgezet. Dit is inmiddels onder een nagenoeg strak blauwe hemel uitgevoerd. Aansluitend is gestart met het grondwerk, het leggen van de wapening en het zetten van de funderingskisten. Als het leidingwerk dat door de fundering gaat, is geplaatst, wordt uiteindelijk de fundering gestort.

Daarna volgt de fase waarna de woningen al een beetje vorm gaan krijgen; het realiseren van de beganegrondvloeren en het aanbrengen van de dragende kalkzandsteen muren.

Kalkzandsteen lijmelementen uitgelegd

Het is een beetje een technisch verhaal, maar wel interessant om te weten: Wat zijn nu eigenlijk die kalkzandsteen lijmelementen die in de nieuwbouwwoningen van KVK Dorp fase 3 worden gebruikt? Kort gezegd verstaan we onder deze elementen het binnenblad van de spouwmuurconstructie én de overige dragende binnenwand(en).

Zo gaat het vervolgens in zijn werk: Op het moment dat de lijm voldoende gedroogd is, wordt de 1e verdiepingsvloer gelegd. Daarna gaan de installateurs zoals de loodgieter en de elektricien, aan de slag met het leidingwerk op de vloer en het “vlechten van de wapening”. De wapening is een versterking die in het beton wordt aangebracht. De hoofdconstructeur bepaald hoeveel wapening er in zo’n vloer zit en waar deze precies moet zitten. Zodra al het leidingwerk ligt en de wapening door alle belanghebbende partijen is goedgekeurd, worden de verdiepingsvloeren gestort.

Kijkdagen voor de kopers

De 19 kopers van de woningen van KVL Dorp fase 3 krijgen de mogelijkheid hun woning van binnen te bekijken zodra de binnenwanden en de verdiepingstrap(pen) geplaatst zijn. Tijdens dit eerste kijkmoment zorgt de aannemer ervoor dat al het leidingwerk met krijt op de wanden is  afgetekend. Zo kunnen de kopers en de aannemer controleren of alle meer- en minderwerk wijzigingen op de juiste plaats zijn afgetekend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan extra wandcontactdozen, extra loze leidingen, etc.. Ook handig om van het afgetekende leidingwerk  foto’s te maken, zo weet je na de oplevering precies of je dat zorgvuldig uitgekozen schilderij wel op dat mooie plekje kunt hangen zonder een leiding te raken bij het boren.