Gelijkvloers en luxe wonen

Doe de woonquiz

In aanbouw

Het kloppend hart van KVL

Het historisch hart van KVL bestaat uit nieuwe en monumentale gebouwen op het KVL terrein. Rondom het U-gebouw en het Ketelhuis vormen de oude en nieuwe gebouwen een nieuwe buurt; KVL Centraal. Industriële gebouwen krijgen een nieuwe functie als creatieve werk- of ambachtsplaats of wat denk je van een heerlijke plek om te wonen?

Wonen, werken en ontmoeten

In KVL Centraal woon je in een levendige en monumentale buurt met veel karakter. Hip, industrieel en van alle gemakken voorzien. Het is hier een mix van wonen, werken en inspireren. Er is altijd wel iets te doen en je bent er zo. Boetiekjes kijken, koffie drinken in het grand café, Ambachtelijk brood halen bij Bij Robèrt of een expositie bekijken bij het Keramisch centrum. KVL Centraal is echt een mix van wonen, werken én ontspannen!

image alt

Nieuwbouw koopappartementen

Op het centrale terrein van KVL staan straks 2 nieuwe gebouwen met koopappartementen. Onder de 2 gebouwen zorgt een gezamenlijke parkeergarage ervoor dat geparkeerde auto's uit het straatbeeld zijn. Vanuit de parkeergarage kun je via een lift op de trap naar de appartementen. Het ontwerp van de gebouwen sluit nauw aan op de bestaande historische gebouwen van KVL. De verkoop van 22 appartementen in diverse groottes is in het 3e kwartaal van 2021 gestart. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht en de bouw is in oktober 2022 gestart!

image alt

De Lakfabriek

In het historische hart van KVL staat een aantal oude en monumentale gebouwen. Eén van de oude gebouwen die behouden blijft, is de Lakfabriek uit 1924. Na een grondige restauratie zijn 26 prachtige loftwoningen gerealiseerd. De huidige bewoners hebben hun eigen woning samen met Holtkamp Wening architecten vorm kunnen geven. Deze woningen zijn allemaal verkocht en bewoond.

image alt

De Leerfabriek

In De Leerfabriek gebeurt het! In het oude fabrieksgebouw zijn vele bedrijven gevestigd. Dagelijks komen honderden bezoekers er om te lunchen of te dineren in de Keuken van Leer, gebak en brood te halen bij Robèrt, koffie te drinken of een activiteit zoals dansen bij Danserswijk. Er is van alles te beleven in de Leerfabriek en daarmee is het de levendigste hotspot van Oisterwijk.  

image alt

Huurappartementen op KVL

In KVL Centraal staan ook nieuwe appartementengebouwen die passen in de sfeer van KVL Centraal. Naast Het Ketelhuis en het U-gebouw staan 4 kleinschalige gebouwen met huurappartementen. Je woont hier middenin de bedrijvigheid, gezelligheid en het groen. Hoe levendig wil je het hebben?

Lijkt een appartement je wat? Blijf op de hoogte
Wat zijn de voorzieningen op KVL? Kijk wat er te doen is op KVL