Opgeleverd

Bouwupdate KVL Dorp september 2022

29 september '22

De zomervakantie ligt met het herfstweer van de afgelopen dagen alweer ver achter ons en aannemer Van Santvoort heeft de handen inmiddels weer flink uit de mouwen gestoken. Tijd voor een nieuwe bouwupdate dus! Lees en kijk je mee?

Verdiepingsvloeren

Van de 19 woningen van KVL Dorp fase 3 zijn nu de 1e verdiepingsvloeren van de bouwnummers 189 tot en met 195 gestort. Hiermee zijn alle 1e verdiepingsvloeren voorzien van beton en gaat er stilletjes aan naar boven gewerkt worden.

Bouwnummers 184 tot en met 188

Nog voor de bouwvakantie zijn voor de bouwnummers 184 tot en met 188 de 1e verdiepingsvloeren gestort en lagen de vloerplaten van de 2e verdieping er ook al op. Momenteel is de aannemer bezig met het leidingwerk in deze vloeren en de wapening. De 2e verdiepingen van deze woningen zijn eind week 39 gestort. Daarnaast staan alle kozijnen klaar om verwerkt te worden, én is de metselaar begonnen!

Bouwnummers 177 tot en met 183

Bij de bouwnummers 177 tot en met 183 is de lijmer bezig om het lijmwerk van de 1e verdieping te maken. We verwachten dat de vloerplaten van de 2e verdieping in week 40 worden gelegd.

Bouwnummers 189 tot en met 195

Voor de bouwnummers 189 tot en met 195 zijn op 23 september 2022 de 1e verdiepingsvloeren gestort. Aansluitend worden de kalkzandsteen elementen van de 1e verdieping verlijmd.

image alt

Er wordt gemetseld!

De eerste vrachtwagen vol met bakstenen is geleverd op de bouwplaats, de steigers worden opgebouwd en de metselaar is inmiddels gestart met metselen!

Wist je dat een baksteen een kunstmatige, uit klei gebakken steen is en dat klei een hernieuwbare stof is? Dat komt erop neer dat klei onuitputtelijk is, omdat het zichzelf steeds weer aanvult. Sterker nog: de klei móet wel uit de rivieren worden gehaald, om te voorkomen dat ze bij hoog water overstromen. En het mooie is: er is meer klei dan dat we in Nederland bakstenen kunnen maken. Kleiwinning is dus niet alleen belangrijk voor het maken van bakstenen, het levert ook een grote bijdrage aan de hoogwaterveiligheid.