Duurzaam en groen

Duurzaam wonen levert meer op dan je denkt

21 mei '18

Als je een woning in KVL Dorp koopt, weet je zeker dat je voor een milieuvriendelijke en duurzame woning kiest. Dat is goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Je kunt hierdoor namelijk rekenen op extra voordeel bij de financiering van deze woning.

 

Win - win

Veel banken "belonen" namelijk de aankoop van een duurzame woning met een extra rentekorting. Hiervoor moet de nieuwbouwwoning wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • EPC-waarde van 0,26 of lager
    Hoe energiezuinig een woning is, wordt uitgedrukt in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt). Deze waarde geeft de hoeveelheid energie aan die er nodig is om een woning te verwarmen, ventileren en verlichten. Hoe lager de EPC-waarde hoe energiezuiniger de woning, hoe beter de woning is voor ons klimaat.

  • Gebruik van duurzaam hout
    Voor de bouw van de nieuwbouwwoning moet 100% duurzaam hout worden gebruikt, bijvoorbeeld met FSC, PEFC of Keurhout certificering.

Alle woningen in fase 2 van KVL Dorp voldoen aan deze voorwaarden.

Rabobank Groenhypotheek

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een GroenHypotheek van de Rabobank. Met zo'n GroenHypotheek krijg je tijdens de eerste rentevaste periode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Heb je hier interesse in of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de Rabobank Hart van Brabant in Oisterwijk.

Duurzaam wonen wordt zo dus de nieuwe standaard. Het is comfortabel, geeft een goed gevoel én geeft financieel voordeel.