Opgeleverd

Jouw duurzame woning in KVL Dorp

28 oktober '21

Met een nieuwbouwhuis in KVL Dorp ben je klaar voor de toekomst. Alle 19 woningen van fase 3 zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Zo draag je niet alleen bij aan een beter milieu, maar ben je ook voorbereid op de toekomst. Dat is pas zorgeloos wonen. Benieuwd welke duurzame snufjes er zijn?

image alt

Luchtwarmtepomp

Alle 19 woningen van KVL Dorp fase 3 krijgen een luchtwarmtepomp. Dit is een duurzame en goedkope manier om je woning te verwarmen. Het maakt gebruik van warmte uit de lucht. Deze lucht wordt van buitenaf afgezogen voor warm water en vloerverwarming. 

WTW installatie

Weleens gehoord van een WTW installatie? Dit is een warmte terugwin installatie die ervoor zorgt dat de warmte uit de afgevoerde ventilatielucht wordt teruggewonnen. Zo is de verse lucht die binnenkomt al lekker voorverwarmd. Op deze manier gaat er weinig warmte verloren bij het ventileren van de woning. Bijkomend voordeel is dat je jouw woning ventileert zonder roosters of ramen open te zetten waardoor je geen direct geluid hebt vanuit de omgeving. De 19 woningen van KVL Dorp fase 3 krijgen een WTW installatie.

image alt

Zonnepanelen

Jouw huis in KVL Dorp fase 3 heeft straks zonnepanelen. Dat is een duurzame en goedkope manier om je woning van elektriciteit te voorzien. Het werkt als volgt: op het dak van je woning liggen de zonnepanelen. Het licht van de zon wordt in de panelen omgezet in energie, stroom dus! Deze stroom kun je direct gebruiken in huis.

Vloerverwarming

Jouw nieuwe woning heeft straks op de begane grond en eerste verdieping vloerverwarming in plaats van radiatoren. In aanvulling op de vloerverwarming wordt een elektrische handdoekradiator in de badkamer geplaats. Dat is een luxe! Altijd warme voeten, een warme handdoek na het douchen en overal in huis behaaglijk warm. Ook fijn is dat je in je kamers geen radiatoren hebt die stiekem een hoop ruimte innemen. Daarnaast word je altijd wakker in een lekker warm huis. Het is namelijk voordeliger om de vloerverwarming in de winter dag en nacht ‘aan’ te laten staan op dezelfde temperatuur dan ’s ochtends hoger zetten en ’s avonds lager. 

image alt

BENG

BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw en stelt dat iedere (nieuwe) woning in Nederland bijna helemaal zelf zijn energie moet kunnen opwekken voor verwarming/koeling, warm water en ventilatie. De BENG-eisen garanderen jou als (toekomstig) bewoner van een nieuwbouwhuis nóg meer wooncomfort: De woning verliest minder warmte, wat zorgt voor een hoger gevoel van comfort, De installaties verbruiken weinig energie, en De BENG-eisen stellen een grens aan de opwarming van de woning. De woning wordt vaak uitgerust met een vorm van koeling (vaak vloerkoeling) of zonwering (bijvoorbeeld zonwerend glas of screens) en wordt hierdoor veel minder warm in de zomer.