Huren in KVL Dorp

8 november '18

KVL Dorp krijgt meer nieuwe huurwoningen. De vraag naar woningen in de vrije huursector is zó groot dat er nog 22 hoek- en rijwoningen in de verhuur gaan. Dit betekent dat er in fase 2 van KVL Dorp geen rij- en hoekwoningen in verkoop komen. In de laatste fase van KVL Dorp komen straks wel weer rij- en hoekwoningen in de verkoop. 

Verkaveling KVL Dorp fase 2

De huurwoningen

Naast de 10 huurwoningen volgens het MorgenWonen-concept (bwnr 141 t/m 145 en 156 t/m 160), komen er in KVL Dorp nog 22 extra woningen in de vrije sector huur. De woningen zijn verkocht aan een belegger die de woningen gaat verhuren. Het gaat om de bouwnummers 135 t/m 140, 152 t/m 155, 161 t/m 164 en 169 t/m 176. Wie de verhuur van deze woningen straks gaat doen, is nu nog niet bekend.

Kopen in KVL Dorp

Maar naast huren kun je ook nog altijd een huis kopen in KVL Dorp. Nog dit jaar gaan er 12 twee-onder-een-kapwoningen en 1 vrijstaande woning in de verkoop. Tweekappers in verschillende types, diverse kleuren metselwerk, met of zonder erker. In KVL Dorp is (bijna) geen enkele woning hetzelfde. Je vindt hier dus altijd wel een woning waar jij je thuis voelt. En nu zowel in koop als huur.

Bestemmingsplan

Misschien heb je recent via de media vernomen dat de Provincie Noord-Brabant de rem op meer nieuwe woningen in KVL wil zetten om zo ondernemers meer ruimte te geven. De Provincie heeft daarom aan de gemeente gevraagd om het nieuwe ontwerp-bestemmingsplan KVL-terrein Nijverheidsweg (west) te heroverwegen. Dat ontwerp-bestemmingsplan zou het mogelijk maken de bestemming 'bedrijven' om te zetten naar 'wonen'.
Om onduidelijkheid te voorkomen: dit gaat niet over het bestemmingsplan voor de woningen in KVL Dorp fase 2.