Vergunning verleend

Vergunningtraject afgerond

8 januari '18

De omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) die nodig is voor de bouw van de eerste 50 woningen in KVL Dorp is onherroepelijk! Deze vergunning was medio november verleend. Na de wettelijke 6 weekse inspraaktermijn zijn er geen bezwaren binnengekomen. Dit betekent weer een stapje dichterbij de start van de bouw.

Wat nu nog meer?

Een onherroepelijke bouwvergunning is één van de zogenoemde opschortende voorwaarde waaraan voldaan moet zijn voordat bouwbedrijf van Santvoort buiten met de bouw kan starten. In artikel 15 van de aannemingsovereenkomst staan de overige opschortende voorwaarden. Uiterlijk 15 april a.s. moet aan al deze voorwaarden voldaan zijn. 

De voorwaarden op een rij

Over welke voorwaarden gaat het?

 • 70% van de woningen moet verkocht zijn.
  Bij deze eerste fase in KVL Dorp is het voorverkooppercentage al 94 %.
 • er dient een onherroepelijke omgevingsvergunning te zijn.
  De omgevingsvergunning voor KVL Dorp fase 1 is inmiddels onherroepelijk.
 • afgifte Woningborg-garantiecertificaat.
  Bouwbedrijf van Santvoort heeft Woningborg verzocht om de certificaten te versturen. Dit certificaat kun je als koper dus eind deze week of begin volgende week in je brievenbus vinden.
 • levering bouwrijpe grond door de gemeente Oisterwijk. 
  de gemeente heeft ons toegezegd dat eind januari de grond in goede conditie geleverd kan worden.

Notaris

Zodra we daarna van de gemeente de bouwrijpe grond kunnen afnemen, is aan alle opschortende voorwaarden voldaan. Uitgaande van bovenstaande planning van de gemeente krijgen alle kopers dan begin februari een brief waarin bevestigd wordt dat alle opschortende voorwaarden vervuld zijn. Tevens wordt dan aangegeven wanneer de bouw buiten daadwerkelijk start. Vanaf medio februari is het dan mogelijk om naar de notaris te gaan voor de notariële overdracht.

Koperskeuzes

Intussen kun je als koper al je woonwensen al bespreken met Heidi van Diest, kopersbegeleider bij van Santvoort. Ook is er tijd om de keuken- en sanitairshowrooms te bezoeken.