Transformatie KVL afgerond

21 december '22

Met de realisatie van 22 appartementen in KVL Centraal is de transformatie naar woningbouw afgerond. Een bijzondere mijlpaal, waarvan de officiële start bouw samen met de kopers van deze appartementen is gevierd.

Van ommuurd terrein naar een levendige plek

Het fabrieksterrein van de voormalige Leerfabriek Koninklijke Verenigde Leder (KVL) is de laatste jaren omgevormd van een ommuurd terrein tot een levendige en unieke plek om te werken, recreëren én te wonen. Het historische terrein biedt plek aan 330 nieuwbouwwoningen en -appartementen, verdeeld over 3 wijken. Door het herbestemmen van verschillende oude fabrieksgebouwen is de karakteristieke industriële sfeer behouden gebleven.

image alt

Tijdscapsule begraven in de fundering

Wethouder Eric Logister gaf een officieel tintje aan deze feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats. Hij begroef een tijdscapsule naast de fundering van de appartementen. In deze capsule hadden de toekomstige bewoners een briefje met hun geluks- en toekomstwensen gestopt. Het houten kistje werd door de wethouder afgesloten en onder toeziend oog van de aanwezigen begraven. Vervolgens werd in het Ketelhuis, een van de getransformeerde oude gebouwen, met een glas bubbels een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw. De toekomstige bewoners hadden daarna alle gelegenheid om elkaar te leren kennen.

Wethouder Logister "Ik feliciteer de nieuwe bewoners met hun nieuwe woningen. We markeren hiermee een mijlpaal waarin we het historische verleden van KVL voortzetten in een woongebied met ruimte voor verschillende doelgroepen."

image alt

Alsnog afgifte Omgevingsvergunning

Nadat de verkoop van de appartementen in september 2021 was gestart, leek het snel te gaan. Vanwege een bezwaarprocedure heeft de definitieve vergunning echter op zich laten wachten tot september 2022.

Frans van den Boomen, Senior Ontwikkelingsmanager bij BPD vertelt: "Het was spannend, zowel voor de kopers als voor BPD. Pas toen half augustus duidelijk werd dat de bezwaren niet doorgezet werden, kon de gemeente gelukkig een onherroepelijke Omgevingsvergunning afgeven. Voor de kopers was dat écht een ontlading, een aantal van hen had de oude woning al verkocht."

  Meer nieuws
  Appartementen