KVL Centraal
Logo Logo

We hebben geen resultaten gevonden.
Probeer het nog eens met een andere zoekterm of stel je vraag via chat, mail of telefoon.

Vragen over de financiering

Wanneer moet ik mijn hypotheek rond hebben?

Zodra de bouw van de woning definitief doorgaat, word je door de notaris uitgenodigd om de leveringsakte en hypotheekakte te passeren. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Wat als ik mijn hypotheek niet rond krijg, zit ik dan aan de koop vast?

In de koop- en aannemingsovereenkomst zit een ontbindende voorwaarde voor het verkrijgen van een hypotheek. Als je onverhoopt de hypotheek niet rond krijgt, kun je binnen een periode van 2 maanden na aankoop de overeenkomst ontbinden. Je kunt dit doen door de ontbinding aan te vragen aangevuld met tenminste 2 afwijzingen van geldverstrekkers.

Wanneer start ik met betalen?

Zodra je naar de notaris gaat voor het passeren van de leveringsakte en de bouw is nog niet begonnen, betaal je de koopsom van de grond. De aanneemsom betaal je vervolgens in termijnen vanaf het moment dat de bouw start. De notaris verzorgt bij het passeren van de leveringsakte de betaling van alle tot op dat moment verschuldigde termijnen en eventuele rente. Na de start van de bouw en zodra een bepaald punt in de bouw is bereikt, ontvang je van de aannemer een factuur, die je vervolgens binnen 2 weken dient te betalen. Je kunt voor betaling zorgen door de factuur uit eigen middelen te betalen of deze door te sturen aan jouw hypotheekverstrekker. Als het passeren van de leveringsakte bij de notaris heeft plaatsgevonden, zal de hypotheekverstrekker zorgdragen voor betaling.

Kan ik de woning (deels) met eigen geld betalen?

Ja, dat is mogelijk. Het is verstandig om dat zo snel mogelijk aan de notaris door te geven. Dit in verband met het inplannen van de afspraak voor het passeren van de aktes.

Kan ik ook mijn eigen notaris kiezen?

Dat is alleen mogelijk voor het passeren van de hypotheekakte. Het is dan wel verstandig dat je dit goed afstemt met de projectnotaris. 

Wat is bouwrente?

Als je later in een project instapt dan betaal je rente over de reeds vervallen termijnen tot aan de datum van overeenkomen van de koop- en aannemingsovereenkomst. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt bouwrente genoemd en is niet fiscaal aftrekbaar. 

Wat is transportrente?

Dit is de rente berekend vanaf datum overeenkomen of zoveel later als vastgesteld in de koop- en aannemingsovereenkomst tot aan de datum van het passeren van de leveringsakte. Het percentage van deze rente is in de overeenkomsten vastgesteld. Deze rente wordt transportrente genoemd en is wel fiscaal aftrekbaar.

Ik heb nog een woning te verkopen, zijn er voor mij mogelijkheden om dubbele lasten te voorkomen?

Dubbele maandlasten zijn niet of nauwelijks te voorkomen. Je betaalt al een gedeelte van de koopsom tijdens de bouw en daarvoor betaal je een vergoeding aan de geldverstrekker. De dubbele maandlasten zijn wel fiscaal aftrekbaar met een maximum van twee jaar.

Vragen over het gebied

Wat wordt de sfeer van KVL?

In KVL komen 3 verschillende wijken met ieder hun eiegn uitstraling. KVL West zal een statige en groene wijk worden in KVL. De woningen zijn nieuw maar in de jaren 30 sfeer met veel erkers, dakoverstekken en tuinmuurtjes. KVL Centraal zal bestaan uit appartementen en KVL Dorp wordt een wijk waar voornamelijk rij- en hoekwoningen en tweekappers komen in met een industriële look.

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Op loopafstand van KVL is het treinstation van Oisterwijk. Vanaf hier vertrekken ook verschillenden streekbussen. 

Waar kan ik informatie vinden over Oisterwijk?

Op de site van de gemeente www.oisterwijk.nl of via wikipedia vind je info over de gemeente.

Welke voorzieningen zijn er voor scholen en kinderopvang in projectplaats?

Op de site van de gemeente Oisterwijk wordt je verder op weg geholpen voor scholen en kinderopvang. 

Hoe zit het met de sanering van de grond in KVL

De gemeente Oisterwijk is verantwoordelijk voor de grondsanering in heel KVL. De sanering van de grond in KVL is inmiddels helemaal afgerond. De grond is hier voor woningbouw gereed.

Zijn er in de directe omgeving al voorzieningen zoals winkels en horeca aanwezig?

KVL ligt op loopafstand van de gezelligheid van De Lind waar winkels, boetiekjes, cafés en restaurants in overvloed zijn.  Maar verder kent KVL zelf ook horeca bij Kafé van Leer en kun je er iedere dag heerlijk vers brood en gebak komen Bij Robèrt.

Wat wordt er naast het project gebouwd? Omliggende bebouwing?

Er is nog bestaande bebouwing naast en achter KVL West. Deze gebouwen zullen blijven bestaan. Je kunt buiten zelf het beste een kijkje nemen hoe dat er uit ziet. 

Waar kan ik me inschrijven zodat ik op de hoogte blijf van KVL?

Je kunt je op de homepage van deze website inschrijven als belangstellende. Per mail word je op de hoogte gehouden van alle ontwikkelingen in KVL.

Vragen over de wijk

Hoeveel nieuwe woningen worden er in de wijk KVL West gerealiseerd?

In KVL West komen circa 80 woningen in 2 fases. Alle woningen zijn verkocht. De eerste nieuwe bewoners hebben hun intrek al genomen in hun nieuwe huis. 

Wat is de planning van de verschillende wijken?

Er komen nog circa 85 appartementen in KVL Centraal en 120 woningen in KVL Dorp. Onder het kopje planning kun je de meest recente planning van deze wijken terugvinden.

Komen er ook huurwoningen in het woningaanbod? En zo ja wie is de verhuurder?

In KVL Centraal komen ook 60 huurappartementen. Deze zijn naar verwachting vanaf 2019 klaar om verhuurd te worden. Wie de verhuurder wordt is nu nog niet bekend.

Kan ik beter een bestaand huis of een nieuwbouwhuis kopen?

Een nieuwbouwhuis is een huis zonder zorgen waar je geen omkijken naar hebt. Alles is nieuw, alles doet het. Op bijna alles zit garantie en onderhoudskosten heb je de eerste jaren vrijwel niet. Daar komt bij dat je een nieuwbouwhuis ook nog eens helemaal kunt aanpassen aan je eigen wensen. Meer voordelen van nieuwbouw

Zijn er ook starterswoningen gepland?

Ja, in KVL West komen in totaal 17 woningen voor starters met een maximale koopsom van € 185.000

Kan ik mijn auto voor de deur parkeren?

Woningen met een garage hebben allemaal een inrit waarop in ieder geval 1 auto geparkeerd kan worden. Rij- en hoekwoningen kunnen hun auto op de parkeerplaatsen langs de straat, nabij of voor de woning zetten.

Is/blijft parkeren gratis?

Parkeren op KVL is gratis.

Komen er nieuwe wegen in de wijk?

Ja, in KVL liggen nu alleen nog bouwwegen. Dit wordt straks nog vervangen door deels defintieve klinkerbestrating en deels stelcon platen. 

Komt er ook een speeltuin of speelweide?

Ja in KVL komen ook speelplekken. 

Is er een honden uitlaatplaats in de buurt?

Je hond kun je uitlaten langs de groenstroken nabij het spoor. Zorg wel dat je alles weer netjes achterlaat. Verder zijn er in Oisterwijk bossen en vennen genoeg om je hond heerlijk te laten rennen.  

Wat voor soort woningen komen er in de wijk?

KVL West wordt een diverse wijk met veel verschillende type woningen van starterswoningen tot grote vrijstaande villa's. In KVL Dorp komen meer rij- en hoekwoningen en tweekappers met een industrieel tintje. In KVL Centraal komen appartementen.

Wanneer start de verkoop van het project?

KVL West is helemaal uitverkocht. Kijk onder het kopje Planning naar de meest actuele planning voor de wijken KVL Centraal en KVL Dorp.

Hebben de woningen een tuin? Wat is de ligging en wat zijn de afmetingen?

Ja, alle woningen hebben een tuin. Kijk bij het Woningaanbod op de situatietekening wat de ligging van de tuin per bouwnummer is.

Zijn deze woningen al een keer eerder gebouwd zodat ik ze kan bekijken?

Nee, de woningen zijn nog nergens eerder gebouwd.

Is er al een vergunning om de woningen te bouwen?

Voor de woningen die nu in aanbouw zijn is de omgevingsvergunning inmiddels al lang onherroepelijk. Voor de vervolgfases wordt per project de omgevingsvergunning aangevraagd.

Hoe lang duurt de bouw en wanneer worden de eerste woningen opgeleverd?

De 1e woningen in KVL West zijn begin februari 2017 opgeleverd. Langzamerhand begint er dus echt leven te komen in de straten van KVL.

Hoe rijdt het bouwverkeer naar de locatie?

Het bouwverkeer rijdt via de Gasthuisstraat de wijk in.

Zijn er al brochures beschikbaar?

Voor de woningen in KVL West waren verkoopbrochures. Deze zijn inmiddels allemaal verkocht. Voor de woningen die nog gaan komen, wordt bij start verkoop een brochure gemaakt.

Vragen over het huis

Wie verkoopt de woningen?

Lelieveld Makelaardij aan de Stationsstraat in Oisterwijk (schuin tegenover KVL) verkoopt de woningen.

Welke woningen zijn nog beschikbaar? Ik wil graag een optie op deze woning, kan dat?

De status van een bouwnummer (in optie, vrij of verkocht) kun je op de website zien bij het woningaanbod. In de meeste gevallen is ook de kavelkaart geactiveerd waar je de status kunt achterhalen.Als je vragen hebt over de beschikbaarheid van jouw favoriete huis of als je direct een optie wilt nemen, neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bellen, chatten of mailen. 

Wanneer gaat de volgende fase in verkoop?

KVL West kent geen 3e fase meer en is dus uitverkocht. Nu volgen KVL Dorp en Centraal.

Hoe kan alle informatie ontvangen?

Alle informatie over de woningen zal online beschikbaar worden gesteld. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de brochure, de bouwtekeningen, de meerwerklijsten etc. Op de website kun je op je gemak nog eens alles nalezen en zelfs downloaden als je dat wilt.

Wie bouwt de woningen?

De woningen in KVL West worden gebouwd door Bouwbedrijf van Santvoort uit Veldhoven. Wie de aannemer voor de vervolgfases wordt is nog niet bekend.

Wat is de volgorde van bouwen?

De bouwrouting wordt bepaald door de aannemer. 

Zijn er mogelijkheden om de woning naar eigen wens aan te passen of in te delen?

Er zijn mogelijkheden om de woning aan te passen naar eigen wens. Dit geldt overigens meer voor de indeling en het afwerkingsniveau dan de buitenkant van de woning. De aannemer beoordeelt of de gewenste aanpassing past bij het bouwplan en/of deze niet in strijd is met de normen waaraan de woning moet voldoen. De kopersadviseur van de aannemer adviseert je in dit traject. 

Wanneer kan ik bij de kopersadviseur van de aannemer terecht?

Zodra je het koopcontract voor je huis getekend hebt. 

Zijn er al prijzen voor meerwerk opties bekend?

Ja, de volledige meer/minderwerklijsten per woningtype staan op de start verkoop pagina bij de overige verkoopstukken.

Wordt de woning opgeleverd met een keuken?

Met uitzondering van de starterswoningen, krijgen alle wonignen standaard een keuken.

Wie is de leverancier van de keuken?

Voor alle woningen uit KVL West is de keukenshowroom CVT Keukens uit Tilburg.

Is er een gasaansluiting in de woning?

Ja, alle woningen krijgen een gasaansluiting.

Wordt de woning opgeleverd met een badkamer?

Ja, alle woningen krijgen een betegelde badkamer.

Waar kan ik terecht voor de inrichting van de badkamer?

Voor alle woningen in KVL West is de showroom voor het sanitair is Galvano in Eindhoven.

Mag ik de woning ook helemaal casco kopen?

Je kunt de keuken, het tegelwerk en sanitair laten vervallen. Je kunt dan na oplevering van de woning zelf deze zaken aanbrengen in je woning.

Waar kan ik de plattegronden van de woningen downloaden?

Onder het kopje Woningen is per bouwnummer de juiste plattegrond te downloaden. Onder de knop download onderaan de pagina is de verkooptekening te downloaden met een nog gedetailleerde maatvoering.

Welk energielabel heeft de woning/het appartement?

Alle nieuwbouwwoningen hebben energielabel A, dit is het meest gunstige label en staat voor een duurzame en energiezuinige woning.

Overige vragen

Wanneer wordt gestart met de bouw?

Zodra 70% van de woningen is verkocht en de omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) onherroepelijk is, krijgt Bouwbedrijf van Santvoort de opdracht om het project te bouwen. Naar verwachting zal de bouw van fase 2 in KVL West nog eind dit jaar starten.

Is er overlast te verwachten van de bouw?

In KVL wordt de komende jaren nog volop gebouwd en gerenoveerd. Er kan dus zijn dat direct omwonenden soms enige overlast kunnen ondervinden. Natuurlijk wordt heir zo veel als mogelijk rekening mee gehouden.

Welke zekerheid heb ik dat mijn huis wordt afgebouwd?

Alle woningen worden gebouwd onder de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling. Als eigenaar van de woning heb je hiermee de garantie van een kwalitatief goede woning. Verder weet je dat jouw woning gegarandeerd wordt afgebouwd mochten zich onverhoopt problemen bij de aannemer voordoen. Je hebt bovendien als eigenaar de zekerheid dat eventuele gebreken gedurende de garantietermijn worden hersteld. Voor uitgebreide informatie: www.woningborg.nl

Heb ik garantie op de woning en zo ja hoe lang?

Een van de voordelen van nieuwbouw is de garantie op de bouwkundige kwaliteit. Deze garantie (en bijbehorende periodes) is vastgelegd in de garantieregeling van Woningborg.

Wanneer ontvang ik het garantiecertificaat?

Na aankoop van de woning ontvang je het garantiecertificaat via de aannemer. 

Van wie koop ik de woning?

De grond koop je van BPD Ontwikkeling BV; je sluit ook de koopovereenkomst met BPD Ontwikkeling BV. De aannemingsovereenkomst sluit je met Bouwbedrijf van Santvoort, de aannemer van het project. Van Sanvoort bouwt jouw woning en is ook jouw aanspreekpunt tijdens de bouwperiode van jouw huis. Ook als je vragen hebt over meer- en minderwerk kun je bij de aannemer terecht.

Hebben belangstellenden die in de gemeente wonen voorrang?

In Nederland kennen we vrije vestiging. Dit betekent dat iedereen gelijke kans heeft om een woning te kopen en er geen restricties zijn ten aanzien van de koop.

Hoe vindt de toewijzing van de woningen plaats?

Onder het kopje Nieuws staat de toewijzingsprocedure helder uitgelegd. Lees verder voor de uitgebreide procedure.

Als ik een optie neem, zit ik dan direct aan de woning vast?

Een optie op een woning is vrijblijvend. Tijdens deze periode is de woning exclusief voor jou gereserveerd. In deze periode worden al jouw vragen beantwoord en heb je de gelegenheid de woning te kopen.

Hoe weet ik of ik de woning kan betalen?

Je kunt vrijblijvend een gesprek aangaan met een financieel adviseur van bijvoorbeeld de Rabobank. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat jouw toekomstige maandlasten zullen zijn. 

Wat is een ‘optie’ op een bouwnummer?

Een optie is een periode dat de woning exclusief voor jou is gereserveerd. In deze periode kun je al jouw vragen stellen en word je in de gelegenheid gesteld de woning aan te kopen.

Heb ik na het tekenen van de koop- en aannemingsovereenkomst ook nog een bedenktijd?

Na het (online) ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heb je een bedenktijd van één kalenderweek.

Wat betekent koopsomindicatie?

Bij een project dat nog in ontwikkeling is, zijn de koopsommen nog niet definitief vastgesteld. Om je toch een indicatie te geven wat de woningen gaan kosten werken we met een koopsomindicatie. Het is dus mogelijk dat de uiteindelijke verkoopprijzen afwijken van de eerder afgegeven koopsomindicatie. Zodra een project in verkoop is zijn de verkoopprijzen defintief per bouwnummer vastgesteld.

Wat betekent vrij op naam (v.o.n.)?

Vrij op naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Moet ik nog rekening houden met extra kosten die ik moet betalen als ik een woning koop?

Bij het kopen van een nieuwbouwwoning moet je altijd rekening houden met extra kosten. Zo heb je bijvoorbeeld kosten bij het sluiten van een hypotheek (advieskosten en notariskosten). Ook maak je kosten voor het inrichten en afwerken van de woning.

Online een huis kopen? Kan ik dan nog wel een ‘echt’ persoon spreken?

Het blijft altijd mogelijk om een afspraak te maken met bijvoorbeeld de makelaar. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe je jouw huis koopt. Volledig online, gedeeltelijk online of uitsluitend via persoonlijk contact. Alles kan niets moet. Aan jou de keus.

Stel je vraag

Wil je weten wat wij met je gegevens doen? Klik dan hier voor ons privacy statement.

Het formulier is succesvol ontvangen

Martijn Vogelaars

Martijn Vogelaars

Heb je een vraag en wil je snel antwoord? Laten we even chatten!

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?