auto op stroom

Duurzaam & gasloos

8 juni '18

Iedereen heeft het tegenwoordig over duurzaamheid en gasloos wonen. Als BPD juichen wij deze initiatieven alleen maar toe. Wij zijn namelijk vóór duurzame woonwijken die toekomstbestendig zijn. Maar waarom krijgen de woningen in KVL Dorp dan nog een gasaansluiting?

Gas in KVL Dorp

De discussie over gasloze woningen is de afgelopen maanden in een enorme stroomversnelling geraakt mede door het besluit om de gaskraan in Groningen dicht te gaan draaien. De ontwikkeling van KVL Dorp gaat echter al veel langer terug. In KVL Dorp liggen alle nutsvoorzieningen, waaronder de gasleiding, daarom ook al in de grond. De investering hierin is dus al gedaan. Ook zijn alle woningen in KVL Dorp al ontwikkeld op basis van een gasaansluiting. Het nu nog aanpassen leidt tot extra kosten en vertragingen. Daarom worden de woningen in fase 1 & 2 nog gewoon aangesloten op het gasnetwerk.

Verschil fase 1 & 2

De 50 woningen in de 1e fase van KVL Dorp zijn inmiddels al in aanbouw. De afwerking van die woningen blijft zoals in de technische omschrijving staat beschreven. 

Voor de nieuwe fase met 35 woningen die in september in verkoop gaan, worden een paar  voorbereidingen meegenomen om de woningen in de toekomst van het gas af te kunnen koppelen. Dit in verband met de nieuwe wetgeving per 1 juli 2018. Denk hierbij aan vloerverwarming op zowel de begane grond als de 1e verdieping, zodat je later makkelijker kunt overgaan op een warmtepomp in plaats van een cv-ketel.

En als je nú al wilt investeren in een gasloze woning kan dat ook. Voor de woningen in fase 2 vragen we de aannemer om hiervoor alvast een meerwerkoptie uit te werken zodat je je woning straks tijdens de bouw al eventueel gasloos kunt laten uitvoeren.

KVL Dorp is al duurzaam wonen

Maar gasloos is echter maar één onderdeel van duurzaam wonen. Zonnepanelen, goede isolatie, zuinig CV-ketel én bij een aantal woningtypes een aansluitpunt om je auto op te laden zorgen er bijvoorbeeld voor dat alle woningen in KVL Dorp gewoon al heel erg duurzaam zijn. Zo duurzaam zelfs dat je in aanmerking kunt komen voor een "groene" hypotheek. En dat betekent extra voordelig lenen bij de bank.

  Meer over de Groenhypotheek
  Maak een Mijn Eigen Huis account aan