Logo Logo

Wat is er te doen op KVL

KVL Centraal is het hart van KVL waar allerlei bedrijvigheid is. De oude gebouwen van de leerfabriek hebben allemaal een andere functie gekregen. Koop ambachtelijk gebakken brood bij Robèrt, drink een versgebrande kop koffie bij de koffiebranderij, leef je uit tijdens een dansworkout of bezoek een interessante expositie of een concert. Er is altijd wel iets te doen en het mooie is dat je er zo bent. 

Elke dag vers brood
Drink koffie van versgebrande bonen, doe een dansworkout of bezoek een expositie

Voorzieningen in Oisterwijk

Alles wat je aan voorzieningen nodig hebt, heeft Oisterwijk: supermarkten, medische voorzieningen, sportclubs, kinderopvang en scholen op allerlei niveaus. Zoek je de rust van de natuur dan liggen bossen, vennen en heiden heel dichtbij!

Onderwijs en zorg

Van basisscholen en voortgezet onderwijs tot voortgezet onderwijs, in Oisterwijk vind je ze allemaal. Dichtbij KVL zijn verschillende basisscholen zoals De Molenwiek en Darwin. Ook buitenschoolse opvang en kinderdagverblijven zoals Casa Viva en het Tovernest zijn op enkele autominuten van KVL te vinden.
Voor middelbaar onderwijs kunnen kinderen terecht bij het 2College Durendael. Deze school voor VMBO, Havo en Vwo is binnen 5 minuten fietsen bereikbaar. 
Gaan je kinderen daarna naar een school in Tilburg of een andere stad? Dan kunnen ze gemakkelijk de trein of bus pakken; het station ligt om de hoek! 

Voor medische zorg zijn er meerdere huisartsen, fysio praktijken en apotheken in Oisterwijk.

Winkelen en uitgaan

Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo, Albert Heijn en Nettorama die nét aan de andere kant van het spoor liggen. Het centrum van Oisterwijk staat bekend om haar mooie boetiekjes maar ook de wat grotere winkelketens zijn op De Lind te vinden. De wekelijkse markt is elke donderdag op de Lind. Uit eten, gezellig borrelen met vrienden of naar het theater? In het bourgondische Oisterwijk zijn verschillende restaurants, terrassen en cafeetjes. Je kunt je hier heerlijk vermaken. 

Sport en ontspanning

Letterlijk tegenover KVL ligt de sportschool FitXpert waar je kunt fitnessen maar waar ook verschillende groepslessen gegeven worden. Fiets je een paar kilometer verder dan kom je bij Sportpark De Donk. Hier kun je onder andere voetballen, tennissen, en hockeyen. Ook binnenzwembad De Leystroom verhuist hier naar toe. 

Natuur en recreatie

Parel in 't groen is de bijnaam van Oisterwijk. Prachtige wandel- en fietsroutes lopen door de natuurgebieden zoals de Kampina en de Oisterwijkse Bossen & Vennen. En wat is er fijner dan na een stevige boswandeling te genieten van een hapje en drankje in 1 van de mooie bosrestaurants zoals Het Boscafé en Groot Speijck. Natuurmonumenten is hier actief en organiseert vaak leuke wandelingen ook voor kinderen. Het is daarom niet vreemd dat toeristen ook de weg naar Oisterwijk weten te vinden. Maar jíj woont hier straks heel dichtbij. Trek je wandelschoenen aan en ga er met je familie op uit in de Oisterwijkse natuur. 

Legenda / Filter 3
Kies woningsoort
Gepland Beschikbaar In optie Verkocht In aanbouw / bewoond
Perfect Uitstekend Goed

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?