How to: je nieuwe buren leren kennen

4 september '23

Spannend, de bouw van KVL Centraal is in volle gang en je gaat straks verhuizen naar jouw nieuwe appartement. En je bent niet de enige, om je heen betrekken dan meer mensen hun nieuwe stek. Dat je tegelijkertijd verhuist, schept een band. Een mooie basis voor een gezellige buurt. Hoe zorg je ervoor dat je je buren beter leert kennen? We geven je een aantal tips!

image alt

Ontmoet elkaar op de bouw

Tijdens de bouw ga je vast regelmatig kijken hoe de bouw vordert, door de spijlen van de bouwhekken heen. Soms ben je niet de enige en ontmoet je toevallig ook een andere toekomstige bewoner. Dan heb je meteen de gelegenheid om een praatje te maken met je toekomstige buren.

image alt

Loop gewoon eens langs

Het moment is daar, je appartement is opgeleverd en je gaat verhuizen! En je buren ook. Je komt elkaar dan vast vaak tegen. Bijvoorbeeld als je van de bouwmarkt weer thuis komt of als je de verhuiswagen leegt. Loop op zo’n moment eens bij elkaar langs en knoop een praatje aan. Doordat je hetzelfde meemaakt, heb je vast veel gespreksstof. Vraag bijvoorbeeld waar je buren vandaan komen of hoe zij hun woning gaan inrichten.

image alt

Maak jezelf nuttig

Ben je handig met de klopboormachine, de schilderkwast of de bezem? Help je buren dan eens een handje! Hang een schilderij op, verf een muurtje of veeg de straat aan. Dat soort hulp wordt enorm gewaardeerd. Zo maak je op een nuttige manier met elkaar kennis. En wie weet doet een van de buren ook iets terug voor jou.

image alt

Organiseer een buurtborrel

Is iedereen gesetteld? Dan is een buurtborrel een mooie gelegenheid om elkaar op een ontspannen manier te leren kennen. Doe het ‘American style’: iedereen neemt wat te eten en te drinken mee, en pakt wat eigen tafels en stoelen. Je zult zien dat je zo gemakkelijk contact legt én dat het gemakkelijk is om contact te houden.

Je kent vast het gezegde: beter een goede buur…

Iets vragen? Neem contact op
  Meer nieuws