Handtekeningen zijn gezet

2 december '16

De gemeente Oisterwijk heeft met BPD een grondovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van ruim 100 woningen en 85 appartementen op het voormalige KVL terrein in Oisterwijk. Met het ondertekenen van deze overeenkomst, kan BPD de verdere transformatie van fabrieksterrein naar woonlocatie op zich gaan nemen.

Tekenmoment

Burgemeester Hans Janssen (gemeente Oisterwijk) en Carl Smeets (directeur BPD Regio Zuid) zetten op donderdag 1 december hun handtekening onder de overeenkomst. Dit gebeurde op het KVL terrein zelf.  Aan het tekenmoment ging een korte bezichtiging vooraf over de in aanbouw zijnde wijk KVL West. Deze eerste wijk met 81 woningen heeft BPD eerder succesvol ontwikkeld en verkocht. Met het tekenen van deze overeenkomst wordt de prettige samenwerking tussen BPD en de gemeente verlengd. De overeenkomst was mooi ingebonden in een leren mapje, wat natuurlijk refereert aan de voormalige functie van de KVL Leerfabriek.

Inhoud overeenkomst

BPD koopt de al voor woningbouw geschikte grond van de gemeente Oisterwijk. Hierdoor kan BPD de wijken KVL Centraal en KVL Dorp ontwikkelen. Voordeel hiervan is dat de ontwikkeling in één hand blijft en er zo goed op elkaar afgestemde woonbuurtjes ontstaan met een mix van verschillende woningtypes.

Extra sanering

De grond op het voormalige fabrieksterrein was vervuild. De firma Reyrink saneert in opdracht van de gemeente de grond in KVL. Dit houdt in dat de vervuilde grond tot 1 meter wordt afgegraven. Dan wordt er een zogenaamd signaleringsdoek aangebracht en daarboven komt weer een meter schone grond. BPD is nu voornemens om de grond nog dieper te laten saneren zoals ook in KVL West is gebeurd. Hier is de vervuiling die dieper dan 1 meter zat ook verwijderd. Zo wonen toekomstige bewoners niet op een leeflaag maar op ‘gewone’ grond zoals ook bij andere woningbouwprojecten.

Ook wonen in KVL?

In KVL woon je niet in een doorsnee wijk, maar in een bijzondere woonbuurt tussen historische gebouwen. KVL West is de eerste woonbuurt op het terrein van de voormalige Leerfabriek en is momenteel in aanbouw. Nu wordt de ontwikkeling van KVL Dorp opgepakt. Naar verwachting gaat de 1e fase met woningen komend voorjaar in verkoop. Daarnaast komen er in KVL Centraal appartementen die deels in de koop en deels in de verhuur zullen gaan.

Meer weten over KVL? Bekijk de wijken
Op de hoogte blijven? Meld je dan aan