Logo Logo

Planning van KVL

Op de plek waar eens de grootste leerfabriek van Europa stond, komt een bijzondere woonwijk. Nieuwe woningen en appartementen staan straks naast gerestaureerde industriële gebouwen. De wijken op KVL gaan gefaseerd in verkoop en zelfs per wijk gebeurt dat in fasen. 

Planning KVL Dorp

De wijk KVL Dorp komt achter de Leerfabriek en het U-gebouw. Hier komen ruim 110 woningen. De 1e fase met 50 woningen in KVL Dorp is in oktober 2017 in verkoop gegaan. De bouw van deze woningen is begin juni gestart. De verkoop van de 2e fase van KVL Dorp met 13 nieuwe koopwoningen wordt eind 2018 verwacht.

Planning KVL Centraal

In KVL Centraal worden monumentale gebouwen gerestaureerd, maar er komen ook circa 85 nieuwe appartementen in een mix van koop- en huurappartementen. Naast De Leerfabriek komen de eerste 60 huurappartementen. De bouw hiervan is inmiddels begonnen. De eerste huurders kunnen begin 2019 hun sleutel in de voordeur steken. De 1e koopappartementen komen naar verwachting in het 1e kwartaal van 2019 op de markt.

Planning KVL West

In KVL West zijn alle 81 woningen gereed en bewoond. Ook de bestrating ligt er en beplanting en speelplekken worden door de gemeente opgepakt. Hiermee is de wijk KVL West de 1e buurt die klaar is in KVL.

Voor de beste ervaring maakt deze website gebruik van cookies. Wat betekent dit voor jou?