Rond en warm: ontdek de woonkamertrends voor 2023

16 december '22

Dé ruimte waar jij oplaadt na een lange dag. En waar iedereen samenkomt. Daarom is het extra belangrijk om van je woonkamer een gezellige, warme plek te maken. Gelukkig zit dat met de woontrends voor 2023 wel snor! We nemen afscheid van strakke, rechte lijnen en maken ruimte voor organische en speelse vormen. Laat je huis tot leven komen met duurzaam design, meer groen en een mix van warme, natuurlijke tinten. Of je nou je interieur wat meer wil finetunen of een frisse start wil maken: met deze 5 woonkamertrends ben je weer helemaal up-to-date!

image alt

Warm ton-sur-ton

Het mag allemaal een stuk behaaglijker en warmer in huis. Dus weg met alle kille tinten! Lekker plaatsmaken voor een warm en natuurlijk kleurenpalet. Aarde- en natuurlijke tinten zoals zandkleur, taupe, beige, groen en warme rood- en bruintinten passen perfect bij de interieurtrend á la 2023. Opvallend bij deze woontrend is de combinatie met warme houtsoorten wat zorgt voor lekker veel warmte in je interieur. Combineer beige met strakke of organische vormen, zodat je interieur een oase van rust wordt.

image alt

Organische vormen

Ronde vormen zijn het helemaal in 2023. Hoekige meubels maken plaats voor een interieur met allerlei vormen en rondingen. Kegelvormig, kiezelvormig, tonvormig of vrije vormen afgeleid uit de natuur: alles kan en mag! Je ziet ronde sofa's en poefs, vazen, spiegels en verlichting met elegante rondingen, net als tafels en tapijten. En zeg nou zelf: met een ronde eettafel is dineren toch veel gezelliger. Mix je minimalistische, strakke meubels met zachte, sierlijke vormen om balans te creëren. Zo krijgt je interieur meteen een zachtere look. Combineer organische vormen met zachte, gladde en gemêleerde stoffen zoals bouclé en velvet om de vorm nog éxtra te benadrukken. Het draait voorál om de vorm dit jaar!

image alt

Beetje lef: mix en match

Hou je juist van een uitgesproken stijl? Ga dan voor een fun en kleurrijk interieur. Het jaar van de 2 uitersten, als je maar balans creëert. Style je woonkamer met felle kleuren, eclectische prints en bijzondere accessoires. Daarbij hoort natuurlijk een échte eyecatcher zoals een felblauwe bank of dat knalgele bijzettafeltje. Kies voor een vrolijk behang in felgroen, diep paars of oranje én accessoires met geometrische patronen en glanzende stoffen. Maak er gewoon je eigen feestje van! Balans creëer je door in de kamer voor een neutrale kleur te kiezen zoals beige. Of laat rustige materialen terugkomen, zoals een mooie houten eettafel of kies voor een rustige gietvloer.

image alt

Natuur en duurzaam

Duurzaam wonen is inmiddels veel meer dan alleen een trend. We beseffen ons meer dan ooit dat we goed voor de aarde moeten zorgen. Wat is er dan passender dan bijzondere meubels met een goed verhaal? Ga voor nieuwe meubels die duurzaam zijn ontwikkeld of vintage meubels in een nieuw jasje gestoken. Hier passen aardetinten als bruin, groen, camel en terra perfect bij. Haal letterlijk de kleur groen in huis in de vorm van planten. Sterker nog: ga voor een groene oase! Ook kun je groen terug laten komen in je meubilair of op de muur. Combineer groen met beige tinten, natuurlijke houtsoorten en stoffen zoals linnen en katoen voor dat ultieme natuurlijke effect.

image alt

Functioneel en minimalistisch

In 2023 gaan we méér en méér bewuster leven. Thuis moet een plek zijn waar je tot rust komt. Even bijkomen van alle prikkels. Oftewel less is more. Waar de andere trends grotendeels draaien om kleur en vorm, gaat het bij deze trend om functionaliteit. Over elk meubelstuk dat je in je huis neerzet, denk je goed na. Minder, maar beter. Luxe meubels, maar ook functioneel, want we gaan meer hybride werken. Denk bijvoorbeeld aan een kast die ook functioneert als bureau. Grote raampartijen, natuurlijke materialen en ton-sur-ton aardetinten passen ook perfect bij deze trend. Of een lekkere grote relaxfauteuil in Scandinavische stijl om in weg te kruipen, heerlijk toch!

Hoe koop je een nieuwbouwwoning? Nieuw huis nieuwe start
  Meer nieuws