KVL genomineerd voor de SKG Publieksprijs 2024

5 maart '24

KVL maakt kans op de SKG Publieksprijs 2024. Deze prijs wordt tijdens het SKG Jaarcongres uitgereikt aan een duurzame gebiedsontwikkeling die als voorbeeld dient voor soortgelijke opgaven in Nederland. Stem ook op KVL en help mee dit bijzondere project zo in de schijnwerpers te zetten.

image alt

Van leerlooierij tot een plek voor wonen, werken en verblijven

Het KVL-terrein in Oisterwijk, ooit de grootste leerlooierij van Europa. Binnen 15 jaar van een vervallen en vervuild gebied, naar de nu heringerichte harmonieuze ontmoetingsplaats voor wonen, werken en verblijven. De uitdagingen van spoorhinder, bodemsanering en bedrijventerrein zijn creatief overwonnen, dankzij een samenwerking tussen de gemeente, de provincie en De essentie, waarbij de provincie optrad als risicodragende partner. Monumentale structuren zijn nieuw leven ingeblazen, met vertraagde afvoer van hemelwater via ondergrondse berging. Een rustieke uitstraling omarmt sociale woningbouw, kleine bedrijven, flexibele kantoorplekken en de culturele sector, waardoor het KVL-terrein een levendige hub van duurzaamheid en diversiteit is geworden.

Breng je stem uit

Over SKG Publieksprijs en SKG Award

De SKG Award en de SKG Publieksprijs zijn bedoeld voor gebiedsontwikkelingen met een duurzame, integrerende visie. Tijdens het SKG Jaarcongres op 28 maart 2024 wordt de SKG Publieksprijs uitgereikt, waarvan de winnaar wordt bepaald door een online stemming. Alle genomineerden voor de SKG Publieksprijs 2024 maken begin volgend jaar ook kans op de SKG Award 2025. De winnaar van deze award wordt door een vakkundige jury aangewezen en krijgt een geldbedrag dat besteed moet worden aan een duurzaam doel. 

  Geschiedenis KVL
  Breng je stem uit