Oude fabriekspoort KVL

Wandel door Oisterwijk en beleef KVL

3 oktober '16

Stap zondag 30 oktober samen met je familie terug in de tijd. Van 12.00 tot 16.00 uur kun je meedoen aan een bijzondere wandeltocht in Oisterwijk waarbij je alles te weten komt over KVL. De route is gratis en kun je ophalen bij onder andere Kafé van Leer, Tiliander en de VVV in Oisterwijk. Het is een waar belevingspad voor jong & oud.

Maak tijdens deze wandeling kennis met directeur Chris van der Aa, oprichter van KVL. Hij vertelt je "persoonlijk" over zijn KVL. Tijdens de wandeling kun je ook een kijkje nemen in zijn woonhuis aan de Lind, luister en kijk je in de Tiliander naar de leerproductie in de jaren ’30, bezoek je de monumentale droogschuur in de Kerkstraat, hoor je de geluiden van de machines, ervaar je de geur van de fabriek waar de fabrieksarbeiders prachtig leer maakten en voel je de emotie toen het doek viel in 2000.
Verhalen uit het boek '100 verhalen van de looierij' komen deze middag tot leven. Al wandelend door het centrum van het mooie Oisterwijk beleef je de geschiedenis van KVL en de rol die de leerfabriek gespeeld heeft in Oisterwijk.

Neem alvast een voorproefje:http://bit.ly/2dmAfax